Vatrogasci na terenu

U istočnoj Hercegovini aktivno 14 požara

Vatrogasci su na terenu i sprječavaju širenje požara.
Vijesti / Flash | 01. 04. 2019. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području istočne Hercegovine aktivno je 14 požara koji ne ugrožavaju stambene objekte i imovinu građana, rečeno je Srni u Regionalnom centru u Bileći Republičke uprave Civilne zaštite.

U općini Bileća aktivno je pet požara, i to u Bijeloj Rudini, Baljcima, Šobadinama, Osmić gomili i na području Kobilje glave, gdje gori nisko raslinje i trava. Iz Centra navode da su ovi požari pod kontrolom.

Na području Trebinja ugašen je manji požar trave i niskog rastinja kod Moska, dok je požar na Trebinjskim brdima kod sela Turani pod kontrolom. U općini Gacko aktivni spožari u mjestima Donja Bodežišta, Braićevići i Cernica, dok su požari u mjestima Beruštica i Pusto polje ugašeni.

Prema informacijama iz Centra, na poručju općine Nevesinje aktivni su požari Zalom, Kolesko, Kovačići i Gornje selo. U općini Ljubinje požar kod sela Krtinje se širi u pravcu planine Viduše, gdje gori šuma. Na području općine Berkovići nema aktivnih požara.

Pripadnici Vatrogasnih jedinica iz istočne Hercegovine danima se bore sa požarima, a svakodnevno izbijaju novi zbog čega su više puta apelirali da stanovništvo ne pali vatru na otvorenom.

Kopirati
Drag cursor here to close