Brojne aktivnosti

U Mostaru u pripremi Sabor antifašista BiH

Pored ostalog, najavljeno je i održavanje Sabora antifašista BiH, svojevrsnog drugog ZAVNOBiH-a, 22. rujna u Mostaru, kojim se želi usvojiti antifašistička deklaracija.
Vijesti / Flash | 20. 08. 2018. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar najavilo je održavanje velikog Sabora antifašista Bosne i Hercegovine, koji će se održati 22. rujna ove godine u Mostaru.

Podsjećanja radi, Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Mostar najavilo je više aktivnosti vezanih za obilježavanje 70-te godišnjice od osnivanja tog udruženja na nivou BiH.

Pored ostalog, najavljeno je i održavanje Sabora antifašista BiH, svojevrsnog drugog ZAVNOBiH-a, 22. rujna u Mostaru, kojim se želi usvojiti antifašistička deklaracija. Rečeno je i kako je to, zapravo, "ZAVNOBiH 2", koji će se održati u Mostaru.

"Sabor je prilika da antifašisti ponovno kažu kakvu Bosnu i Hercegovinu hoće. Ovo je prilika da sve koji su zaboravili podsjetimo da smo mi, antifašisti, stvorili ZAVNOBiH i obnovili državnost Bosne i Hercegovine. Zato je naša obaveza i danas zaštititi te tekovine. Okupimo se i dignimo glas!", poručili su iz mostarskog UABNOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close