25 godina od smrti

U Mostaru i Trstu komemoracija za ubijene talijanske novinare

Djeca štićenici Dječjeg doma Mostar, položit će po jednu ružu pored vijenca.
Vijesti / Flash | 24. 01. 2019. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedeljak, 28. siječnja u Mostaru će se održati komemoracija za trojicu talijanskih novinara RAI-ja iz Trsta, Dario D’Angelo, Marco Luchetta i Alessandro Ota, koji su, krenuvši iz Italije kako bi snimili reportažu o djeci žrtvama rata, ubijeni u eksploziji granate 28. siječnja 1994. godine.

U znak sjećanja na žrtvu trojice reportera, koji su svojim tijelima, kao štitom, spasili život djetetu koje su intervjuirali, u ponedeljak u 10:30 sati, veleposlanilk Italije u BiH Nicola Minasi položit će vijenac uz spomen ploču na mjestu pogibije, u ulici Braće Fejića 82a.

Djeca štićenici Dječjeg doma Mostar, položit će po jednu ružu pored vijenca. Povodom dvadesetpetogodišnjice smrti novinara, paralelno će se održati komemoracija i u Trstu, gradu iz kojeg potiču i u kojem se nalazi sjedište 'Fondazione Luchetta Ota D’Angelo Hrovatin', fondacije koja je osnovana nakon njihove pogibije u Mostaru, koja pomaže u liječenju djece ranjene u ratovima i djece oboljele od bolesti koje su neizlječive u njihovim državama.

Pozivaju se mediji i svi građani da im se pridruže na ovom događaju, koji je i prilika za razmišljanje o važnosti slobode infomracija i o opasnostima kojima su izloženi novinari i u vremenima kada nema ratova, navodi se u priopćenju veleposlanstva Italije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close