Suđenje

Šteta od sedam milijuna KM: Odbijeno saslušanje vještaka

Prema optužnici, ovim kaznenim djelima Deurić, Grulović, Milinović i Kremenović pričinili su štetu od oko 7,3 milijuna maraka
Vijesti / Flash | 01. 09. 2018. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zloupotrebu položaja u Geodetskoj upravi Republike Srpske, sudac Pane Gavrić odbio je da se saslušaju vještaci Zoran Galić i Dara Obradović, jer nisu dobili naredbu za vještačenje tužitelja Gorana Glamočanina.

Vještaci Galić i Obradović trebali su biti saslušani na suđenju funkcionerima Geodetske uprave Aleksandru Deuriću, Draganu Gruloviću, Željki Milinović i Doris Kremenović koje optužnica tereti za zloupotrebe službenog položaja u predmetima 'Naš dom' i 'Građa', odnosno trgovinu uticajem u predmetu 'Varnica Marija'.

Prema optužnici, ovim kaznenim djelima Deurić, Grulović, Milinović i Kremenović pričinili su štetu od oko 7,3 milijuna maraka, navodi BIRN.

Na početku suđenja, prvo je trebao biti saslušan Galić koji je rekao da nije dobio naredbu za vještačenje u ovom predmetu. On je pojasnio da je obavio vještačenje sporne lokacije u predmetu Mirko Stojčinović i Borislav Jeličić, a da je u ovom postupku riječ o istim objektima.

Odvjetnik prvooptuženog Jasminka Jovišević se usprotivila njegovom saslušanju. "Ne postoji mogućnost da Galić bude saslušan kao vještak, jer nije dobio naredbu da vještači", istaknula je Jovišević. S njom se složio odvjetnik Milan Petković koji zastupa Milinović i Kremenović i dodao da je isti slučaj i s vještakom Darom Obradović.

Nakon toga sudac Gavrić je prihvatio njihov zahtjev i odbijeno je saslušanje Galića i Obradović. Tužitelj Glamočanin uložio je više materijalnih dokaza koji se odnose na radni status optuženih, kao i na dokumente koji po njegovim riječima dokazuju krivicu optuženih. Nastavak suđenja zakazan je za 17. rujan.

Kopirati
Drag cursor here to close