Treba para

Sarajevo: Policija ide u prosvjed

Ukoliko prosvjedima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policije Kantona Sarajevo donijet će odluku o organiziranju štrajka
Vijesti / Flash | 18. 01. 2020. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo sudjelovat će na prosvjedima, koje organizira, koordinacija sindikata u kantonu, jer se zakonodavna i izvršna vlast ponašaju neodgovorno prema građanima, a samim tim i prema radnicima Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Uprave policije.

Odluka o učešću donesena je u petak na sjedinici Sindikata MUP-a, jer kantonalna Skupština nije usvojila Odluku o privremenom financiranju za period od 1. siječnja do 31. ožujka, čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada, prenosi Srna.

Prosvjedi će biti održani nakon što odluku o tome donesu predstavnici sindikata na sastanku 20. siječnja, kojom će biti precizirane aktivnosti, dan i vrijeme održavanja prosvjeda, navode iz Sindikata kantonalnog MUP-a.

Ukoliko prosvjedima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policije Kantona Sarajevo donijet će odluku o organiziranju štrajka, prenose mediji.

Sindikat policije Kantona Sarajevo pozvao je predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u ovom kantonu da se uozbilje i otkoče blokirane procese da ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplaćuju iz kantonalnog proračuna.

Kopirati
Drag cursor here to close