Smrt optuženog

Razdvojen predmet za zločine u Vojnu

Optužnica ih tereti za zatvaranje u logore 'Heliodrom' i 'Vojno', progon i teška zlostavljanja bošnjačkog stanovništva Mostara
Vijesti / Flash | 05. 07. 2019. u 17:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH je zbog smrti prvooptuženog Neđada Ćorića razdvojio predmet u kojem je 11 osoba optuženo za zločin protiv čovječnosti počinjen u Mostaru, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

"Sud je u predmetu 'Neđad Ćorić i drugi' izvršio razdvajanje spisa u odnosu na optuženog Neđada Ćorića, iz razloga smrti optuženog", rečeno je iz Suda BiH.

Za zločin protiv čovječnosti, Tužiteljstvo BiH tereti Juru Kordića, Dražena Lovrića, Darija Sušca, Nedžada Tinjaka, Nuhana Šikala, Darija Mihalja, Stanka Škobića, Tomislava Ančića, Marinka Šunjića i Slavka Golemca. Svi optuženi su bili pripadnici Prve bojne Druge brigade i 'Kažnjeničke bojne' Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Optužnica ih tereti za zatvaranje u logore 'Heliodrom' i 'Vojno', progon i teška zlostavljanja bošnjačkog stanovništva Mostara, počinjena tijekom 1992. i 1993. godine, čime su, kako je navedeno, svjesno sudjelovali u udruženom zločinačkom poduhvatu.

Posljednje ročište u ovom predmetu održano je u studenom 2018. godine, kada su svjedoci Državnog tužiteljstva govorili o uhićenju i odvođenju u logor 'Vojno'.

Kopirati
Drag cursor here to close