Prešlo sve granice

Radanović: Policija u kući tražila oružje; EU zabrinuta zbog situacije u Banja Luci

Radanović je za N1 kazala da su djeca tijekom pretresa boravila u kući, a da istovremeno, njoj nije bio dozvoljen ulazak.
Vijesti / Flash | 25. 12. 2018. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, kazala je danas za N1 da su pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske u njenoj kući tražili oružje i da ga nisu pronašli.

Ona je za N1 kazala da su djeca tijekom pretresa boravila u kući, a da istovremeno, njoj nije bio dozvoljen ulazak.

''U kući su ostala djeca, policajci su došli u 8:30 sati, a djecu su pustili iz kuće u 11:30 sati. Osim toga, moj mlađi sin je državljanin Hrvatske. Nisu imali nalog, meni nisu dali da uđem, a djeci nisu dali da izađu izvan kuće. Tražili su oružje, potpisala sam da ništa nije nađeno, otišli su'', kazala je majka ubijenog Davida Dragičevića.

Poručila je da je 'ovo prešlo sve granice'.

Maja Kocijančić, glasnogovornica Europske komisije, kazala je danas za N1 da ured Federice Mogherini 'stoji iza izjava Larsa Gunnara Wigemarka o događajima u Banja Luci danas'. Dodala je da je to stav Europske unije o događanjima u ovom bosanskohercegovačkom gradu.

"Izaslanstvo Europske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini su duboko zabrinuti povodom situacije u Banja Luci od jutros. Zatražili smo od Ministarstva za unutarnje poslove hitno objašnjenje trenutnih uhićenja različitih osoba povezanih sa pokretom 'Pravda za Davida', uključujući i Davora Dragičevića kao i opozicione političare. Budno pratimo razvoj situacije u Banja Luci i apeliramo na sve da ostanu mirni i suzdrže se od nasilja", priopćeno je iz Izaslanstva Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close