Donalde, lažu te

Putina uvrijedile optužbe o miješanju u američke izbore

Putin je odbacio navodne veze između bivšega voditelja Trumpove kampanje Paula Manaforta i Rusije rekavši da su to izmislili Trumpovi oponenti kao oružje protiv njega.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2017. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruskog predsjednika Vladimira Putina uvrijedile su optužbe da se Rusija miješala u američke predsjedničke izbore, rekao je američki predsjednik Donald Trump u subotu nakon kratkog sastanka s Putinom na marginama summita APEC-a u Vijetnamu.

“Možete pitati koliko god puta hoćete…rekao je da se apsolutno nije miješao u naše izbore”, izjavio je Trump novinarima u predsjedničkom zrakoplovu Air Force One na letu za Hanoi.

Putin je optužbe o upletanju Moskve kasnije nazvao “apsurdnima”.

Američko ministarstvo pravosuđa ispituje te tvrdnje, kao i one o dosluhu Trumpovih savjetnika s Rusijom.

Putin je odbacio navodne veze između bivšega voditelja Trumpove kampanje Paula Manaforta i Rusije rekavši da su to izmislili Trumpovi oponenti kao oružje protiv njega.

“Sve u vezi tzv. ruskog dosjea u SAD-u je pokazatelj unutarnjopolitičkih borbi”, izjavio je Putin na konferenciji za novinare u sklopu APEC-a.

“On (Putin) je rekao da se nije miješao. Rekao je da se nije miješao. Ponovno sam ga to pitao”, rekao je Trump novinarima u avionu za Hanoj.

Dodao je kako je Putina “to uvrijedilo, što nije dobro za našu zemlju”.

Putin je kazao da je vodio normalan dijalog s američkim predsjednikom na summitu, opisavši Trumpa kao uglađenu i obrazovanu osobu i ugodna sugovornika.

Rekao je i da postoji potreba za daljnjim američko-ruskim kontaktima, na razini čelnika država i njihovih dužnosnika, tijekom kojih će se raspravljati o daljnjem sigurnosnom i ekonomskom razvoju.

Ruski predsjednik je naglasio da je razočaran restrikcijama što su ih Sjedinjene Države uvele ruskim medijima koji djeluju na američkom teritoriju, ocijenivši to napadom na slobodu govora.

“Želim vas podsjetiti da nema nikakve potvrde o tomu da su ruski mediji posredovali ili da su se miješali u izbornu kampanju”, kazao je.

Putin je upozorio da će ruske mjere odmazde biti proporcionalne i recipročne. Ruski parlament raspravljao je o protumjerama kao odgovor na ograničenja što ih je SAD uveo ruskoj televiziji Russia Today u Americi. Zastupnici su najavili da bi neke američke medije u Rusiji mogli proglasiti “stranim agentima” i prisiliti ih da redovito objavljuju izvore financiranja.

Dvojica predsjednika su ranije u zajedničkom priopćenju o Siriji objavila da nastavljaju napore u borbi protiv Islamske države (IS) do njezina potpunog poraza.

“Vrlo smo se brzo dogovorili”, rekao je Trump. “To će spasiti brojne živote”, istaknuo je.

Kremlj je objavio da su se Trump i Putin na marginama summita usuglasili o potrebi političkog rješenja rata u Siriji i da će nastaviti borbu protiv IS-a.

Dvojica čelnika potvrdila su predanost sirijskom suverenitetu, neovisnosti i teritorijalnom integritetu te su pozvali sve strane u sirijskom sukobu na aktivno sudjelovanje u ženevskom političkom procesu.

Moskva i Washington se slažu da nema vojnoga rješenja sukoba, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Kremlja.

Kopirati
Drag cursor here to close