60 000 KM

Održavanje Partizanskog groblja u proračunu Grada Mostara

Proračun Grada Mostara za 2018. godinu u ukupnoj vrijednosti od 59.958.267 KM, usvojen je u utorak, nakon što su na taj dokument svoje potpise stavili gradonačelnik Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za financije Gradske uprave, Izet Šahović.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2018. u 03:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put poslije punih deset godina, kao redovna stavka na godišnjoj razini, u proračun grada Mostara je upisano i Partizansko spomen groblje, za čije je cjelovito godišnje održavanje, revitalizaciju i rekonstrukciju u ovoj godini planirano i izdvojeno 60.000 KM, navodi se u priopćenju Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru.

Naime, Proračun Grada Mostara za 2018. godinu u ukupnoj vrijednosti od 59.958.267 KM, usvojen je u utorak, nakon što su na taj dokument svoje potpise stavili gradonačelnik Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za financije Gradske uprave, Izet Šahović.

"Kako sada stvari stoje, više nema nikakve prepreke da gradska komunalna poduzeća već narednih dana ne poduzmu obveze da redovno vode računa o ovom spomeničkom kompleksu i da im taj posao bude uredno plaćen", navodi se u priopćenju odbora.

Prije mjesec dana je cijeli kompleks Partizanskog spomen groblja očišćen od trave i raslinja, te saniran od otpada koji je godinama razbacivan po toj lokaciji. Za taj posao je, kako navodi Odbor, Grad  Sarajevo mostarskim gradskim komunalnim poduzećima 'Parkovi' i 'Komos' izravno uplatilo ukupno 20.000 KM.

Inicijativu za vraćanje održavanja kompleksa Partizanskog spomen groblja u nadležnost Grada Mostara, odnosno proračuna Grada Mostara, pokrenuo je prije nekoliko mjeseci Odbor za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru.

"Odbor za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru se ovim putem i ovom prilikom želi javno zahvaliti potpisnicima ovog dokumenta - proračuna Grada Mostara – i svima, koji su sudjelovali u procesu donošenja ove važne odluke - da nacionalni spomenik države Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru – bude ponovno upisano (kao redovna stavka na godišnjem nivou)", navedeno je u priopćenju Odbora.

Kopirati
Drag cursor here to close