AEPTM

Održana promocija polaznika temeljne policijske obuke u Mostaru

Nakon uručenja certifikata, upriličeno je polaganje prisege čime je i službeno započeo njihov radni odnos
Vijesti / Flash | 02. 02. 2018. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svečanoj promociji, koja je održana u petak u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru, u čin mlađeg inspektora promovirano je 20 kadeta Granične policije BiH, dok je u čin policajca promovirano 50 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Certifikate im je uručio ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Branko Vukoja.

Obuka je realizirana kroz nastavne planove i programe, obuhvativši obradu 17 predmeta kroz tri nastavne faze, i to teorijska nastava s praktičnim vježbama, stručno-operativna obuka te situacijska nastava i polaganje završnog ispita.

"Tijekom četveromjesečne obuke kadeti su pokazali ozbiljnost i upornost te su svladali cjelokupan sadržaj koji je bio predviđen za teoretsko znanje i praktične vježbe. To pokazuje i prosjek ocjena. Kadeti Granične policije ostvarili su prosjek 4,3, a kadeti Direkcije 3,9", istaknuo je Vukoja.

Dodao je kako od njih očekuje odgovornost te daljnji rad na sebi kako bi mogli kvalitetno obavljati posao policijskog službenika.

Foto: Bljesak.info / Promocija polaznika temeljne policijske obuke

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić kazao je kako se ne događa često da u policijsku službu stupi 50 mladih i motiviranih mladića i djevojaka.

"Važnost današnjeg događaja je u tome što će ovo značajno doprinijeti osvježenju i jačanju postojećeg policijskog sastava Direkcije. Izvršavanje policijskog posla je časna i plemenita dužnost koja će od vas tražiti maksimalno zalaganje, trud i požrtvovanost. Budite oni koji će poštovati Ustav BiH, zakone i propise", kazao je Vilić.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Granična policija u kontinuitetu poklanja pozornost edukaciji i stručnom osposobljavanju svojih kadrova.

"Samo sa stručno osposobljenim kadrovima možemo se nositi sa sve većim izazovima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice i borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta", kazao je Galić.

Podsjetio je kako je od osnutka Granične policije BiH obuku završilo sedam generacija kadeta u činu policajac, koji danas uspješno obavljaju svoj posao policijskih službenika u ovoj agenciji.

Poručio im je kako ne dvoji u njihovu odlučnost i predanost da prihvate sve profesionalne izazove koji stoje pred njima.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je kako su završetkom obuke kadeti započeli novi ciklus u životu.

"Stekli ste dobra znanja, ali ćete morati nastaviti učiti i raditi na sebi, da biste mogli odgovoriti novim izazovima koji se postavljaju pred sve agencije za provođenje zakona", kazao je Krešić te ih pozvao da investiraju u znanje.

Dodao je kako Ministarstvo sigurnosti BiH nastoji osigurati sve uvjete policijskim agencijama da mogu kvalitetno raditi svoj posao.

Nakon uručenja certifikata pred zamjenikom ministra sigurnosti BiH Mijom Krešićem novopromovirani policijski službenici su položili svečanu prisegu, čime službeno započinje njihov radni odnos u Graničnoj policiji BiH, odnosno Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Tijekom današnje svečanosti potpisan je i Memorandum o implementaciji sustava učenja na daljinu između Ministarstva sigurnosti BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH.

Svečanosti su, među ostalim, nazočili direktor SIPA-e Perica Stanić, ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda te predstavnici policijskih agencija u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close