Obiman predmet

Odgođeno izricanje presude za zločine u Bileći

Izricanje presude bilo je prvobitno zakazano za 10. ožujak ove godine.
Vijesti / Flash | 09. 03. 2020. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izricanje prvostupanjske presude četvorici optuženih za zločine počinjene nad zatočenicima u nekadašnjoj vojarni 'Moša Pijade' u Bileći odgođeno je zbog kompleksnosti i obimnosti predmeta, potvrđeno je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) iz Državnog suda.

"Novi termin ročišta će biti naknadno i blagovremeno javljen prema proceduri, odmah po njegovom utvrđivanju. Do otkazivanja je došlo jer prvobitno predviđeni termin, usljed kompleksnosti i obimnosti predmeta, a imajući u vidu i obaveze sudećeg vijeća u drugim predmetima, nije mogao biti ispoštovan", rečeno je iz Suda BiH.

Izricanje presude bilo je prvobitno zakazano za 10. ožujak ove godine. Za zločine u Bileći sudi se Borisu Bošnjaku, Milošu Mavraku, Miodragu Grubačiću i Iliji Đajiću. Prema optužnici, oni su sudjelovali u premlaćivanju zatočenika u nekadašnjoj vojarni 'Moše Pijade' u Bileći te su omogućavali drugima da ulaze i udaraju zatvorenike.

Bošnjak je, prema optužnici, bio pripadnik Sedmog bataljuna Vojne policije Vojske Republike Srpske (VRS) i obavljao je dužnost zapovjednika straže, a ostala trojica bili su stražari, također pripadnici VRS-a. Suđenje u ovom predmetu počelo je 12. travnja 2016. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close