GSS Sarajevo

Spasioci GSS-a skinuli paraglajdera sa stabla

Paraglajder, koji je strani državljanin, bio je zaglavljen na stablu iznad Babinog Dola na Bjelašnici na visini od oko 30 metara.
Vijesti / Flash | 29. 08. 2018. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spasioci Gorske službe spašavanja Sarajeva uspješno su izveli akciju spašavanja iznad Babinog Dola na Bjelašnici, te su paraglajdera, koji se danas u popodnevnim satima srušio, skinuli sa stabla.

Kako su priopćili, paraglajder, koji je strani državljanin, bio je zaglavljen na stablu na visini od oko 30 metara.

Foto: GSS Sarajevo - spašavanje paraglajdera na Bjelašnici - Nesreća paraglajdera na Bjelašnici, u tijeku spašavanjeFoto: GSS Sarajevo / Spašavanje paraglajdera na Bjelašnici

Trenutno su dvije ekipe GSS-a stanice Sarajevo na Bjelašnici. U 16:35 sati paraglajder je lociran i nalazi se iznad prve akumulacije, te je riječ o stranom državljaninu.

Oko 17 sati na mjesto događaja je stigla jedna ekipa GSS-a i ustanovljeno je da je paraglajder uletio u krošnje stabla, te da visi s visine od oko 30 metara.

Spasioci Gorske službe spašavanja Sarajeva uspješno su izveli akciju spašavanja iznad Babinog Dola na Bjelašnici, te su paraglajdera, koji se danas u popodnevnim satima srušio, skinuli sa stabla. Ustanovljeno je da nema ozljeda, ali da ima blagu dehidraciju.

Kopirati
Drag cursor here to close