Nemirno tlo

Nedjeljni niz potresa u Hercegovini

Seizmolozi navode kako potresi ove jačine ne uzrokuju materijalne štete.
Vijesti / Flash | 01. 12. 2019. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom nedjelje tlo u Hercegovini nije mirovalo. Osim potresa koji su zabilježeni u 4:03 sati (jačina potresa od 4,2 stupnja), te u 4:10 sati (jačina potresa od 3 stupnja), registrirano je još pet podrhtavanja tla na ovom području.

Prema podacima Seizmološkog zavoda Srbije, potres jačine 2,4 stupnja po Richterovoj ljestvici zabilježen je u 5:54 sati. Epicentar je bio 3 km jugoistočno od Stoca.

Sljedeći potres zabilježen je točno u 6 sati, a jačina mu je bila 2,3 stupnja po Richterovoj ljestvici. Epicentar ovog potresa bio je oko 1 km istočno od središta Nevesinja.

Točno u 13 sati aparati su zabilježili potres od 2,9 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a epicentar je bio nekoliko kilometara sjeverozapadno od Stoca. U 13:14 sati zabilježeno je novo podrhtavanje tla jačine 2,5 stupnjeva po Richterovoj ljestvici. Seizmolozi su epicentar ovog potresa zabilježili na 2 km sjeverno od Stoca.

2,5 stupnjeva bila je jačina potresa zabilježenog u 14:34 sati. Kako se navodi iz Seizmološkog zavoda Srbije, epicentar je bio na području Hrguda kod Stoca. Seizmolozi navode kako potresi ove jačine ne uzrokuju materijalne štete.

Kopirati
Drag cursor here to close