Zbog nesretnog slučaja

Naša stranka poziva vlasti: Zaštitite nas od 'vlastitih nekretnina'

Kako tvrde, smrt dječak koja je obilježila početak ove godine nije jedina žrtva mostarskih ruševina, jer je javnosti poznat i slučaj kada je stradala osoba zbog odronjenih komada na području Ulice Maršala Tita.
Vijesti / Flash | 04. 01. 2018. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tragične smrti četrnaestogodišnjeg dječaka padom sa Staklene banke u Mostaru, najmanje što gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić mogu učiniti jeste organiziranje konferencije za medije na kojoj će ponuditi objašnjenja u vezi sa statusom najveće ruševine u gradu, kao i svih drugih objekata koji više od dvadeset godina prijete sigurnosti djece i ostalih građana te turista koji se nađu u centru Mostaran navode u priopćenju iz Naše stranke Mostar.

Objekt 'Staklene banke' je preživio niz neuspješnih pokušaja prodaje tijekom zadnjih godina, a najzanimljiviji je bio propali pokušaj prodaje Hypo banci koja je odustala od kupovine nakon, kako tvrde iz Stranke, što je Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru načinio studiju u kojoj stoji da bi ova zgrada, u slučaju zemljotresa, pucala po svim nosivim gredama, a posljedice, s obzirom na lokaciju objekta, možemo samo da zamislimo.

''Imajući u vidu činjenicu da se Mostar nalazi u trusnom području, dovoljno je pobrojati samo zemljotrese koji su nas pogodili zadnjih nekoliko godina, kao i postojanje gore pomenute studije koja ukazuje na sve opasnosti objekta, kako je moguće onda da ova ruševina i dalje stoji u centru grada, bez ikakve zaštitne mreže?!'', pita Irma Baralija predsjednica Gradskog odbora Narodne stranke Mostar, stoji u priopćenju.

Iz Naše stranke pozivaju gradonačelnika Mostara da hitno, u javnom obraćanju, odgovori na ovo pitanje. ''S obzirom na to da je ruševina prošle godine prodana Vladi FBiH, kako smo saznali iz medija, jer se Vlada, kao i obično, nije potrudila upoznati javnost sa detaljima prodaje i uknjiženja,  na odgovornost i objašnjenja pozivamo i premijera Vlade'', priopćeno je.

Kako tvrde, smrt dječak koja je obilježila početak ove godine nije jedina žrtva mostarskih ruševina, jer je javnosti poznat i slučaj kada je stradala osoba zbog odronjenih komada na području Ulice Maršala Tita.

Zbog poginulih, ali i zbog živih, naša dužnost i obaveza je da inzistiramo da nam se objasni zašto gradska vlast nije učinila više da se ovakva tragedija izbjegne i što ti isti vlastodršci planiraju poduzeti da se tragedije izbjegnu u budućnosti. ''Nekada se tragedije događaju nesretnim slučajem, ali u Mostaru je sad već previše nesreća da bi ih se smatralo slučajnima, krivica i odgovornost se moraju utvrditi'', poručuju iz Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close