Oblačno i kišovito

Mostar: Za šest sati palo 28 litara kiše

U regiji Trebinja očekuje se od 40 do 70 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno uz granicu sa Crnom Gorom i do 100 litara.
Vijesti / Flash | 09. 11. 2019. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu od 7 do 13 sati palo 28 litara kiše po četvornom metru, navedeno je iz meteorološke postaje na Bijelom Brijegu za Bljesak.info.

Prema prognozama meteorologa iz regije, na području Mostara kiša bi trebala prestati tijekom nedjelje, dok bi i ponedjeljak trebao biti suh, ali uz oblačnost. Nastavak kišnog period slijedi od utorka.

Hidrometeorloški zavod Republike Srpske izdao je u subotu narandžasto upozorenje za područje Hercegovine zbog obilnih padalina.

U regiji Trebinja očekuje se od 40 do 70 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno uz granicu sa Crnom Gorom i do 100 litara.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda FBiH, u subotu u 14 sati najtoplije je bilo u Tuzli gdje je temperatura bila 16 stupnjeva Celzija, potom slijede Zenica i Neum sa po 15 stupnjeva, u Grudama, Mostaru, Sanskom Mostu i Širokom Brijegu izmjereno je 14 stupnjeva Celzija. U Bihaću i Bugojnu izmjereno je 13 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima bit će s kišom u većini područja. Prijepodne i dio poslijepodneva kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini, u dijelovima centralne i zapadne Bosne, navodi se iz FHMZ.

Kopirati
Drag cursor here to close