Divlja deponija

Mostar: Komunalci očiste, građani (ponovno) uprljaju

Na ovoj deponiji odlagao se kruti otpad, komunalni otpad, a bila je i manja količina medicinskog otpada gdje su odloženi uglavnom lijekovi iz kućnih apoteka.
Vijesti / Flash | 24. 09. 2019. u 07:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Odjela za komunalne i inspekcijske poslove Grada Mostara, u ponedjeljak ujutro pristupilo se saniranju nelegalnog odlagališta otpada, odnosno 'divlje' deponije koja se nalazila nedaleko od pijace kod Južnog logora, odnosno iza zgrada 'Doline sunca'.

Odvoz otpada i čišćenje uradili su radnici Javnog poduzeća 'Komos'. Iako 'dvilja' deponija nije očišćena do kraja (ali jeste veći dio), nedugo nakon odlaska teških strojeva (bagera i kamiona), nesavjesni građani su ponovno počeli odlagati otpad na istu lokaciju.

Na ovoj deponiji odlagao se kruti otpad, komunalni otpad, a bila je i manja količina medicinskog otpada gdje su odloženi uglavnom lijekovi iz kućnih apoteka.

Foto: Bljesak.info / Detalj divlje deponije kod Doline sunca

Iako nedaleko od ove lokacije postoje i kontejneri za smeće, nesavjesni građani, očito naviknuti baciti smeće iz kuće gdje se stigne usput, ne žele čist okoliš, iako se u blizini nalazi pijaca sa prehrambenim artiklima. Također, nedaleko od 'divlje' deponije su stambeni objekti (zgrade i kuće), a stotinjak metara dalje se nalazi i bolnica 'Dr. Safet Mujić'.

Djelatnici 'Komosa' su postavili i ploče s natpisima da je zabranjeno bacati otpad na ovu lokaciju, a koliko će potrajati iste ostaje da se vidi. 'Borba' se nastavlja ....

Kopirati
Drag cursor here to close