Slijedi li izručenje?

Ministarstvo pravde primilo molbu za izručenje Mamića

Bošnjaković je kazao da očekuje spis s osječkog Županijskog suda koji bi trebao sadržavati svu dokumentaciju potrebnu za izručenje.
Vijesti / Flash | 14. 06. 2019. u 19:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo pravde BiH zaprimilo je danas dokumentaciju vezanu za slučaj Zdravka Mamića koja je upućena iz Republike Hrvatske", potvrdio je za Dnevni Avaz ministar Josip Grubeša.

On je kazao da je stigla molba za izručenje Mamića.

Podsjećamo, danas su hrvatski mediji objavili da je ministar pravosuđa Hrvatske Dražen Bošnjaković poslao BiH novi zahtjev za izručenje nekadašnjeg prvog čovjeka Dinama.

Pojasnio je da nakon što potpiše zahtjev, a što će učiniti "ove dane" čim utvrdi je li u sudskom spisu sva potrebna dokumentacija, zahtjev za izručenje poslati Ministarstvu pravde BiH, koje ga prosljeđuje nadležnim sudovima.

"Nakon toga sudovi u BiH odlučuju jesu li formalni uvjeti za izručenje ispunjeni i nakon toga ministar pravde BiH donosi odluku o izručenju ili neizručenju", kazao je Bošnjaković,

Zahtjev je upućen nakon što je Županijski sud u Osijeku podigao optužnicu kojem ga se, kao i njegove suradnike, tereti za oko 200 milijuna kuna financijskih malverzacija u Dinamu.

Kopirati
Drag cursor here to close