Objava na Twitteru

Mektić pozvan u državno Tužiteljstvo

Navodno su Mektić i šef njegovog kabineta Igor Golijanin u Tužiteljstvo pozvani u svojstvu osumnjičenih. "Pozvani su zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada"
Vijesti / Flash | 21. 12. 2019. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić objavio na svom Twitter profilu da je pozvan u Tužiteljstvo BiH u ponedjeljak, 23. prosinca.

'Dnevni avaz' saznaje da se poziv iz Tužiteljstva BiH odnosi na istragu Federalnog MUP-a i Tužiteljstva BiH o trošenju novca iz Europske unije.

Navodno su Mektić i šef njegovog kabineta Igor Golijanin u Tužiteljstvo pozvani u svojstvu osumnjičenih. "Pozvani su zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada", otkriva izvor 'Avaza'.

Sugovornik 'Avaza' tvrdi da je Mektić osumnjičen da je odgovoran zbog toga što u procesu realizacije aneksa jednog ugovora, vrijednog više od 200.000 KM, nije proveo neophodne zakonske procedure, prenosi Srna.

U ovom slučaju posao koji su obavile firme, koje su navodno morale dio novca vratiti SDS-u, čiji je Mektić član, plaćen je novcem iz EU fondova. Mektić je na Twitteru napisao "pa je li itko drugi, po njima, kriminalac u ovoj državi?", ne otkrivajući zbog čega je dobio poziv u Tužiteljstvo BiH u ponedjeljak u 10 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close