MUP ŽZH ''počastio'' 70 građana

Policija ekspresno protiv protivnika mjera: Prosvjednicima iz Širokog i Gruda stigle prekršajne prijave

Policijski službenici poduzimaju operativne mjere i radnje u cilju identificiranja svih sudionika nelegalnog javnog okupljanja
Vijesti / Flash | 19. 03. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 18.3.2021. godine, putem društvenih mreža, nepoznate osobe pozvale su građane na prosvjede pod nazivom "Pravo na ljudsko dostojanstvo", s početkom u 20:30 sati u Grudama, Posušju i Širokom Brijegu.

Budući da okupljanje građana tijekom mjere ograničavanja kretanja građana predstavlja prekršaj protiv javnog reda i mira Uprava policije poduzela je potrebne mjere i radnje da identificira i sankcionira počinitelje, te da spriječi moguću eskalaciju protupravnog ponašanja.

Dana 18.3.2021 godine, u vremenu od 20,30 do 20,50 sati, na Trgu žrtava rata u Širokom Brijegu okupilo se oko 20 osoba, čime su iste počinile prekršaj iz čl. 12. stavak (1) točka a) Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke.

Policijski službenici PU Široki Brijeg fotografirali su sudionike nelegalnog okupljanja, legitimirali 4 osobe te utvrdili identitet za još 16 osoba, nakon čega im je izdana zapovijed da se raziđu po kojoj su isti postupili, a PU Široki Brijeg istima će naknadno uručiti prekršajne naloge.

Dana 18.3.2021 godine, u vremenu od 20,30 do 21:05 sati, u parku Hrvatskih velikana u Grudama, okupilo se oko 50 osoba, čime su iste počinile prekršaj iz čl. 12. stavak (1) točka a) Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke.

Policijski službenici PU Grude fotografirali su sve sudionike nelegalnog okupljanja te legitimirali 26 osoba, nakon čega im je izdana zapovijed da se raziđu po kojoj su isti postupili, a PU Grude istima će naknadno uručiti prekršajne naloge.

U Posušju nije došlo do prosvjednog okupljanja građana.

Policijski službenici poduzimaju operativne mjere i radnje u cilju identificiranja svih sudionika nelegalnog javnog okupljanja, održanog u vrijeme zabrane kretanja građana u Grudama i Širokom Brijegu", priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Kopirati
Drag cursor here to close