Reagiranje

MUP HNŽ: Ne dolazi u obzir dovoditi nove migrante u Salakovac

Uloga i zadaća policije HNŽ je pružiti maksimalnu osobnu i imovinsku sigurnost svih građana ove Županije i svih onih koji borave na ovom području, tako da ne želimo nove sigurnosne probleme koji se izazivaju jednostranim potezima
Vijesti / Flash | 07. 12. 2019. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Hercegovačko - neretvanske županije oglasio se priopćenjem u vezi izjava državne ministrice Semihe Borovac.

"Izjave g-đe Semihe Borovac, ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, koje su se jučer pojavile u većini medija, a kojima 'iskazuje spremnost Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice da se u Salakovcu osigura smještaj za maloljetnike bez pratnje koji su evidentirani u kampu Vučjak', za MUP HNŽ sa sigurnosnog aspekta su potpuno neprihvatljive.

Naime, Centar Salakovac djeluje kao centar otvorenog tipa kojeg korisnici-migranti slobodno napuštaju i bez ikakvih ograničenja se kreću širim područjem Hercegovačko-neretvanske županije, što izaziva strah i nelagodu lokalnog stanovništva, tako da najava bilo kakvog dovođenja novih korisnika Centra, njegovo prebukiranje i stvaranje novih Vučjaka ne dolazi u obzir, jer smo poučeni višemjesečnim iskustvima policije Unsko-sanske županije.

Područje HNŽ je već u velikoj mjeri opterećeno migrantskom krizom. Pored korisnika Centra Salakovac, postali smo jedna od značajnijih migrantskih ruta. Postupanje policije u vezi nedozvoljenih radnji migranata postali su skoro svakodnevnica. U ovoj godini do sada je zabilježeno poduzimanje mjera i radnji prema migrantima u više od 150 slučajeva.

Uloga i zadaća policije HNŽ je pružiti maksimalnu osobnu i imovinsku sigurnost svih građana ove Županije i svih onih koji borave na ovom području, tako da ne želimo nove sigurnosne probleme koji se izazivaju jednostranim potezima, bez ikakvih prosudbi mogućih posljedica koji takvim činom mogu biti prouzročene", navodi se u priopćenju MUP-a HNŽ.

Mještani Blažuja u općini Ilidža najavili su da će blokirati put prema vojarni da bi spriječili da se tu premjeste migranti iz bihaćkog kampa 'Vučjak', prenosi 'Klix'.

Na skupu održanom u petak navečer u prostorijama Sedme osnovne škole, mještani Mjesne zajednice Blažuj, pitali su načelnika općine Ilidža Senaida Memića postoji li način da spriječe otvaranje migrantskog kampa i dovođenje migranata iz 'Vučjaka' u Blažuj.

Memić je rekao da razumije da im je ova situacija teško pala, ali da trebaju poći od činjenice da migrantska kriza nije problem samo lokalne zajednice, već cijele BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close