Nova klasa

Granična policija 'bogatija' za 100 policajaca

Budućim kolegama poželio je dobrodošlicu u redove GPBiH i kazao da su odabrali častan, zahtjevan i hrabar poziv te da moraju biti svjesni odgovornosti.
Vijesti / Flash | 29. 03. 2019. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Granična policija BiH, 29. ožujka 2019. godine u Sarajevu, upriličila je svečanu ceremoniju polaganja zakletve Devete klase kadeta ove policijske agencije. Stotinu kadeta pohađalo je osnovnu policijsku obuku prve razine u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje u Mostaru. Obranivši završni rad, stekli su uvjete za čin 'policajac'.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić, u obraćanju novim kolegama i nazočnim uzvanicima, istaknuo je koliko je, trenutačno, brojnih izazova za policijsku agenciju, na čijem je čelu važno kadrovsko pojačanje.

"Sigurno vam je poznato kako se GPBiH susreće s problemom nedostatka kadrova i problemom povećanog nadolaženja ilegalnih migranata, tako da će nam novih 100 policajaca dobro doći kako bismo osvježili naše osoblje i donekle popunili kapacitete. Uvođenjem u naše redove dodatnih snaga, stvorit ćemo uvjete da učinkovitije odgovorimo na trenutačnu situaciju izazvanu nepropisnim ulaskom migranata.

Bitne procjene ukazuju na to da će se u ovoj godini broj ilegalnih migranata, koji će pokušati ući u našu zemlju, povećati za oko 30 posto. Ova činjenica će predstavljati novu zadaću i još veći izazov za GPBiH, ali i za čitavo bh. društvo. Ono što nas ohrabruje je činjenica da je u tijeku odabir još novih 100 kadeta", kazao je Galić.

Foto: GP BiH / Detalj sa svečanosti

Budućim kolegama poželio je dobrodošlicu u redove GPBiH i kazao da su odabrali častan, zahtjevan i hrabar poziv te da moraju biti svjesni odgovornosti.

"Želim vam kazati da ćete se u svom radu morati uhvatiti ukoštac s problemima koji se budu nametali. Ne sumnjam u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor svojoj obitelji i čitavom društvu. Vaše zanimanje je veoma značajno i zahtjevno, a od vas se očekuje da stalno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju", poručio je Galić novim kolegama tijekom obraćanja.

Foto: GP BiH / Detalj sa svečanosti

Nazočnima se obratio i pomoćnik ministra sigurnosti BiH Ermin Pešto, koji je poželio dobrodošlicu kadetima. "Danas je veoma važan dan, kako za GPBiH, tako i za vas buduće policijske službenice i službenike koji ste odabrali ovaj častan i odgovoran poziv. Obučeni policajci za nas predstavljaju veliko kadrovsko pojačanje, posebno u situaciji kada se BiH suočava s povećanjem sigurnosnih prijetnji koje se prije svega odnose na ilegalne migracije", kazao je Pešto dodavši kako je pred novim policajkama i policajcima velika odgovornost, ali i prilika da, kroz obavljanje poslova za koji su pripremljeni i uvježbani, daju veliki doprinos društvu i očuvanju vladavine prava i sigurnosti svih građana.

Kadeti su se školovali prema novom nastavnom planu i programu, usuglašenom s nastavnim planovima i programima svih policijskih agencija u BiH, koji su usklađeni s europskim standardima. Nakon uspješno završene obuke i današnjeg polaganja svečane zakletve, oni su primljeni u GPBiH na probni rad od 12 mjeseci. Za najboljeg kadeta proglašen je Ashar Matoruga.

Kopirati
Drag cursor here to close