Nema predaje

Građani u Novom Sadu blokirali stanicu policije, u Beogradu više stotina ljudi

Traže se i informacije o stanju svih ozlijeđenih, kao i da izvještavanje RTS o prosvjedima bude objektivno, istinito i blagovremeno.
Vijesti / Flash | 11. 07. 2020. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 19.20 sati građani su nakon prosvjede šetnje ulicama Novog Sada na oko pola sata blokirali policijsku stanicu Stari grad u Radničkoj ulici.

Sudionici prosvjeda u Novom Sadu nakon policijske stanice blokirali su večeras promet na Varadinskom mostu.

U Beogradu je počelo okupljanje, usprkos zabrani okupljanja više od deset ljudi na javnom mjestu u okviru mjera za borbu protiv virusa korona.

Prethodno se na Trgu slobode okupilo oko 500 građana, gdje su se i obratili neki od sudionika prenose srbijanski mediji.

Prosvjedi u Beogradu počeli su zbog najave uvođenja policijskog sata i iste večeri su se dogodili sukobi demonstranata i policije. I narednih večeri bilo je incidenata, bacanja kamenica i suzavca, tučnjave policajaca i demonstranata, osim trećeg dana prosvjeda , kada je održano mirno okupljanje i kada su demonstranti sjedili.

Savez za Srbiju zatražio je danas puštanje na slobodu uhićenih na prosvjedima u Beogradu i podatke o svim uhićenim kako bi mogli da dobiju pravnu zaštitu.

Savez je u priopćenju ponovio zahtjev za imenovanje novog, "depolitiziranog Kriznog stožera", uz ocjenu da je sadašnji Krizni stožer izgubio povjerenje i da mnogi njegovi članovi navodno moraju kazneno da odgovaraju.

Ponovljen je i zahtjev za odgovornost policijskih dužnosnika, žandarmerijskih i drugih rukovoditelja, koji su primijenili silu nad građanima koji su demonstrirali.

Traže se i informacije o stanju svih ozlijeđenih, kao i da izvještavanje RTS o prosvjedima bude objektivno, istinito i blagovremeno.

Kopirati
Drag cursor here to close