STOJ!

Detalji pljačke: Policija pucala na razbojnike

Kordiniranom razmjenom informacija policija Širokog Brijega, Ljubuškog i Mostara utvrđen je identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalistiku obradu u Ljubuški
Vijesti / Flash | 13. 05. 2019. u 14:22 R.I. | Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 12.5.2019. godine, oko 23.55 sati, PU Mostar obaviještena je od PU Ljubuški o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara. Policijski službenici PU Mostar-PS Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire.

U 00,40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u tijeku provala na benzinskoj crpki „Petrol“ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima.

Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke Golf V, bijele boje. Tri osobe naoružane sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika. Zbog izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozlijeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar Široki Brijeg.

Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa vodom policijskih službenika JOP, nastavili su operativne radnje na terenu. Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih, te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama.

Koordiniranom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača. Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju u HNŽ", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close