Napetosti

Bihać: Gospodarstvenik zaprijetio blokadom tvornice s migrantima

On je rekao da ima pouzdane informacije da se iz 'Bire' iznosi sirovina koja je također predmet osiguranja i da se ruše pomoćni objekti.
Vijesti / Flash | 19. 04. 2019. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cazinski gospodarstvenik Amir Murić najavio je da će u srijedu, 24. travnja, blokirati sve ulaze u bivšu tvornicu 'Bira' u Bihaću gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar, da bi zaštitio svoju imovinu.

Kompanija Murića vršila je demontažu strojeva u objektu 'Bire' u Bihaću, a zbog neplaćanja radova postoji sudski spor i pravosnažno rješenje Općinskog suda u Bihaću o zabrani raspolaganja nekretninama i pokretninama 'Bire' do iznosa od 475.000 KM.

On je najavio nadležnim institucijama da će u srijedu, 24. travnja, blokirati sve ulaze u 'Biru', da bi zaštitio svoju imovinu, piše Srna. Murić je za 'Klix' izjavio da će na ulaze u prostor bivše tvornice dovesti strojeve i velike količine pijeska, te blokirati kompletan prostor.

On je naveo da je o svojoj namjeri obavijestio Vladu Unsko-sanske županije, županijsko Ministarstvo unutarnjih poslova, odjel Federalne uprave policije u Bihaću i Međunarodnu organizaciju za migracije (IOM).

Murić je dodao da ih je sve obavijestio jer su u jednom dijelu nekretnina koje su predmet sudskog rješenja smješteni migranti, a svi vitalni objekti od trafostanice, ulaza i portirnice i nova hala su predmet sudskog osiguranja.

On je rekao da ima pouzdane informacije da se iz 'Bire' iznosi sirovina koja je također predmet osiguranja i da se ruše pomoćni objekti. "Boravkom migranata se uništava i umanjuje vrijednost osigurane imovine", zaključio je Murić, koji je vlasnik firme 'Ald-Murić' iz Cazina.

Kopirati
Drag cursor here to close