Inauguracija predsjednice

Banjalučka policija privela djevojčicu i mladića tijekom inauguracije

Osim djevojčice, službenici PU Banja Luka uhitili su i Davida K. (21) zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2018. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka uhitili su u ponedjeljak oko 18 sati u banjalučkoj Ulici Bana Lazarevića maloljetnicu iz Petrova koja je tijekom održavanja svečane inauguracije predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa nožem u ruci krenula prema prostoru gdje su se nalazile štićene ličnosti, priopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

U priopćenju je navedeno da je maloljetnica nakon ispitivanja predata roditeljima u prisustvu organa socijalnog staranja, prenosi Srna.

O svim okolnostima obaviješten je tužitelj za maloljetnike Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, prema čijim instrukcijama se poduzimaju dalje mjere i radnje, navedeno je u priopćenju Policijske uprave Banja Luka.

Osim djevojčice, službenici PU Banja Luka uhitili su i Davida K. (21) zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. Policija je htjela da legitimira mladića, a kada je on to odbio i počeo da bježi oni su ga nakon kraće potjere sustigli na raskrižju ulica Srpska i Ivana Frane Jukića, oborili na zemlju i uhitili.

On se povodom uhićenja oglasio na Facebooku gdje je istaknuo da je tijekom noći prošao psihičku i fizičku torturu.

"Nasilno su me ugurali u automobil i snažno udarili po testisima, a potom i pištoljem u glavu. U policijskoj postaji su nastavili torturu, gdje su me dočekali inspektori u civilu, udarali me po glavi, vikali na mene, te mi rekli da nemam pravo na odvjetnika", napisao je između ostalog David K., prenosi Srpskainfo.

Kopirati
Drag cursor here to close