18. rujna

UABNOR Mostar: 80. obljetnica formiranja Mostarskog bataljona

Pored polaganja cvijeća na Partizanskom groblju i svim drugim spomen obilježjima antifašisti će evocirati uspomene na slavne događaje iz 1941. godine, ali i nadahnuti hrabrošću ustanika iz tog vremena i ljubavi prema domovini i slobodi.
Vijesti / Flash | 17. 09. 2021. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

18. rujna antifašisti Bosne i Hercegovine će na Borcima, Glavatičevu i Boračkom jezeru obilježiti 80. obljetnicu osnivanja čuvenog Konjičko-Mostarskog bataljona, te prve partizanske borbe i pobjede u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Bit će to prilika i da se sjete prvog poginulog partizana u Hercegovini, Šaćira Palate, radnika iz Mostara.

Pored polaganja cvijeća na Partizanskom groblju i svim drugim spomen obilježjima antifašisti će evocirati uspomene na slavne događaje iz 1941. godine, ali i nadahnuti hrabrošću ustanika iz tog vremena i ljubavi prema domovini i slobodi - progovoriti i o našem društvenom trenutku i razgovarati o tome što oni danas mogu učiniti da se stanje u državi mijenja na bolje.

Očekuje se veliki broj članova brojnih udruženja antifašista iz svih krajeva BiH, a domaćin ovog okupljanja je UABNOR Konjic. S

Ove aktivnosti za antifašiste Mostara dio su Dana Mostarskog bataljona, koji su zbog proširenog programa produženi i trajat će do 25. studenog- Dana državnosti BiH, priopćio je UABNOR Mostar.

U okviru Dana Mostarskog bataljona, u nedjelju 19. rujna  Mostarski teatar mladih, na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati izvesti će predstavu "Presuda: Tiha likvidacija".

Bit će to 179. repriza predstave. Ovaj autorski projekt Seada Đulića igran je diljem BiH, ali i u Hrvatskoj, te Srbiji. Izveden je na više uglednih festivala, te dobio nekoliko nagrada.
Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

Kopirati
Drag cursor here to close