Počitelj

Obilježena 27. obljetnica Lipanjskih zora

Vijence su ispod Spomen obilježja u Počitelju položila i svijeće zapalila predstavnici braniteljskih udruga Domovinskog rata s područja grada Čapljine
Vijesti / Flash | 07. 06. 2019. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred spomen obilježja u Počitelju u petak je održan središnji skup zahvale hrvatskim braniteljima, a sve u sklopu obilježavanja 27. obljetnica od vojno-oslobodilačke akcije hrvatskih snaga "Lipanjske zore" u kojoj je oslobođena lijeva obala rijeke Neretve od Mostara preko Čapljine do Stoca. 

Vijence su ispod spomen obilježja u Počitelju položila i svijeće zapalila predstavnici braniteljskih udruga Domovinskog rata s područja Čapljine zajedno sa zakonodavnom i izvršnom vlasti Grada Čapljine, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora te izaslanstvo hrvatske komponente Oružanih snaga BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Grada Čapljine. 

Osvrnuvši se na događaje iz lipnja 1992. godine predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HNŽ-a Lazar Martinović u svom je obraćanu istaknuo je da je u akciji "Lipanjske zore" potučen korpus vojske Republike Srpske, deblokirani Čapljina i Metković te oslobođeni Stolac i istočni dio Mostara. 

"Samom oslobodilačkom operacijom HVO-a u Hercegovini stvoreni su preduvjeti za daljnje djelovanje hrvatske vojske do konačnog deblokiranja Dubrovnika i dubrovačkog primorja i u konačnici oslobađanja ukupnog teritorija juga RH koji je bio pod okupacijom više od godinu dana", dodao je Martinović. 

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić pozvao je na zajedništvo i odgovornost koji su, kako je rekao, u ratnim vremenima krasili hrvatski narod i pomogli mu da izbori svoj opstanak. 

"Svi mi moramo preuzeti odgovornost. Naravno, posebna odgovornost je na onima koji obnašaju bilo koju funkciju u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti na bilo kojoj razini. Ja vjerujem da svaki pojedinac, svaki Hrvat osjeća tu odgovornost, to pokazuje i ovo današnje zajedništvo, jer kada sagledamo ovaj današnji skup s visokim stupnjem jedinstva, visokim stupnjem odgovornosti, spremni možemo dočekati slijedeće Lipanjske zore", poručio je gradonačelnik Vidić, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close