Izvješće Civilne zaštite

24 sata u HNŽ-u i šest pozitivnih na koronavirus

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 31 rješenje, što je ukupno 2223.
Vijesti / Flash | 12. 04. 2020. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirana su 93 uzorka od čega je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih ukupno 6 i to: 2 iz Mostara i 4 iz Čapljine, priopćeno je u nedjelju iz Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Županijski i općinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 31 rješenje, što je ukupno 2.223.

Prema izvješću iz MUP-a HNŽ u posljednja 24 sata nije bilo prekršitelja samoizolacije, izolacije i zabrane kretanja.

Također, podsjećamo na priopćenje MUP-a HNŽ vezano za propusnice za kretanje osoba izvan mjesta prebivališta izdanih od strane Stožera civilne zaštite, ili pak pravnih osoba o izdanim potvrdama za kretanje njihovih zaposlenika.

MUP HNŽ/K obavješćuje javnost, predstavnike stožera CZ, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljati kopije izdanih potvrda. Obveza je da osobe kojima su izdane potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima.

Sukladno izmjenama i dopunama Zapovijedi Županijskog stožera CZ HNŽ, broj:17-06-40-16-46-1/20 od 10.4.2020. godine, sve ranije propusnice izdane od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu zapovijed, te nije potrebno izdavati nove.

Za gradske i općinske stožere CZ obveza je da popise izdanih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite HNŽ/K

Kopirati
Drag cursor here to close