Nepoštivanje odredbi

23 prijave u HNŽ zbog nepoštovanja mjera samoizolacije

Dana, 19.3. Policijska postaja Prozor je od Policijske uprave Konjic zaprimila spisak od 13 putnika koji su ušli u BiH, te im je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, a nalaze se na području te općine.
Vijesti / Flash | 20. 03. 2020. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednja 24 sata u Operativni centar civilne zaštite i vatrogastva HNŽ zaprimljene su 23 prijave građana u vezi sa korona virusom (COVID-19), a odnosile su se na osobe koje su došle iz drugih zemalja i ne pridržavaju se mjera samoizolacije.

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim i ostalim službama, brojevi telefona za sve informacije o COVID-19: 121; 036 327 387; 063 000 121.

Na području Čapljine primljene su tri prijave o nepridržavanju samoizolacije. Podaci poslani policiji na daljnje postupanje. Na području Općine Čitluk izdata su rješenja za izolaciju za 58 osoba.

Na području Neuma tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je kršenje rješenja o samoizolaciji kod jedne osobe, te je bilješka proslijeđena sanitarnom inspektoru. Iz Doma zdravlja Neum potvrđeno je da je su izdata četiri nova rješenja o samoizolaciji, te je do sada sveukupno 10 rješenja na područja Općine Neum.

Prema informacijama iz Doma zdravlja Jablanica, trenutno je 38 osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji, dok je jedna osoba upućena na dodatne pretrage u RMC Mostar.

Dana, 19.3., u jutarnjim satima djelatnici Policijske postaje Prozor izvršili su provjeru 10 osoba kojima je izdana zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, te utvrdili da osam osoba poštuje izrečenu mjeru, dok dvije osobe nisu poštivale mjeru samoizolacije, te je za iste sačinjena službena zabilješka koja je upućena sanitarnom inspektoru radi izricanja sankcija.

Dana, 19.3. Policijska postaja Prozor je od Policijske uprave Konjic zaprimila spisak od 13 putnika koji su ušli u BiH, te im je izrečena zaštitna zdravstvena mjera samoizolacije, a nalaze se na području te općine.

Djelatnici Policijske postaje Prozor, izvršili su provjeru tih osoba, te utvrdili da 11 osoba poštuje izrečenu mjeru samoizolacije, dok dvije osobe nisu poštovale samoizolaciju, te je za iste sačinjena službena zabilješka koja je upućena sanitarnom inspektoru radi izricanja sankcija.

Kopirati
Drag cursor here to close