organizirani kriminal

19 godina zatvora za dilere: Kupovali drogu u Albaniji i Crnoj Gori i prodavali u BiH

Vijesti / Flash | 07. 10. 2016. u 13:08 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon okončanog glavnog pretresa u predmetu Marko Božinović i dr., vijeće Kaznenog odjeljenja Odjela II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine je danas izreklo prvostupanjsku presudu kojom su optuženi Marko Božinović, Robert Ljiljak, Momčilo Mijanović, Veis Husković, Davor Vuković i Predrag Ratković proglašeni krivim za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnih droga.

S tim u vezi, Sud je optuženog Marka Božinovića osudio na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, optuženog Roberta Ljiljka na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, optuženog Momčila Mijanovića na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, optuženog Veisa Huskovića na kaznu zatvora u trajanju od pet godina, optuženog Davora Vukovića na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i optuženog Predraga Ratkovića na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, priopćeno je iz Suda BiH.

Optuženi su oglašeni krivim što su Marko Božinović, kao organizator, a Robert Ljiljak, Momčilo Mijanović, Odisej Fofilos, Vanja Kenjić, Veis Husković, Davor Vuković i Predrag Ratković, kao članovi grupe koji su od ožujka do lipnja 2013. godine, vršili neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju opojnih droga.

Oni su s njima poznatim osobama po imenu Đuro Perović, Željo Marković, Darko Kilibarda, i s više nepoznatih osoba s nadimcima Sipo, Juka, Drama, Enver, odnosno Esko ili Eso, Lombardo i drugih radi stjecanja materijalne koristi vršili neovlaštenu međunarodnu kupoprodaju, prijenos, prijevoz, držanje, posredovanje u daljoj međunarodnoj prodaji, slanje i isporuku opojne droge konoplja.

Opojnu drogu kupovali su na području Albanije od nepoznatih osoba pod nadimkom Lombardo i na području Crne Gore od Želje Markovića, Darke Kilibarda i osobe nadimka Sipo, koju bi nakon dogovora s njima o cijeni, vrsti i količini, prevozili na područje BiH s ciljem dalje prodaje.

Od optuženih Marka Božinovića, Momčila Mijanovića, Davora Vukovića i Predraga Ratkovića oduzeti su predmeti koji su upotrjebljeni za izvršenje kaznenog djela.

Također, od optuženih Marka Božinovića, Momčila Mijanovića i Davora Vukovića oduzeta je opojna droga.

Sud je donio rješenje kojim su ukinute mjere zabrane te je prema optuženim Marku Božinoviću i Robertu Ljiljku odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close