Prepoznate potrebe

100.000 KM za projekte socijalne skrbi u HNŽ-u

Vlada HNŽ-a je, iskazujući socijalnu osjetljivost i potporu nevladinom sektoru i razvoju civilnog društva, odlučila povećati izdvajanja za ovu i sljedeće godine.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 13:51 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Goran Opsenica i predstavnici županijskih udruga potpisali su u srijedu, nakon provedenog postupka javnog poziva, ugovore za 37 projekata iz područja socijalne skrbi.

Tom prigodom, istaknuto je kako je ranijih godina za tu nakanu izdvajano 77.000 maraka, a za ovu i sljedeće godine Vlada HNŽ-a je, iskazujući socijalnu osjetljivost i potporu nevladinom sektoru i razvoju civilnog društva, odlučila povećati izdvajanja koja sada iznose 100.000 maraka, priopćila je Vlada HNŽ-a.

Također, naglašeno je kako su projekti odabrani temeljem njihova značaja i kakvoće, broja korisnika obuhvaćenih projektom, područja na kojem će biti implementirani i doprinosi u socijalnom uključivanju marginaliziranih skupina i razvoja civilnog društva.

Predstavnici udruga zahvalili su Vladi, resornom ministarstvu i ministru Opsenici na dobroj suradnji, istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da su prepoznali njihove potrebe i povećali ukupna proračunska izdvajanja.

Odluku o odabiru projekata za raspodjelu sredstava donijela je županijska vlada na sjednici 31. listopada 2019. godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close