Granični prijelaz

10 dana za Gabela polje

Inicijativa se odnosi i na otvaranje ovog graničnog prelaza za malogranični promet učenika osnovnih i srednjih škola.
Vijesti / Flash | 09. 12. 2020. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povjerenstvo za promet i komunikacije zastupničkog doma parlamenta BiH podržalo je zastupničku inicijativu Damira Arnauta kojom se nalaže Vijeću ministara da u roku od 10 dana od njezinog usvajanja provede proceduru prema nadležnim organima Hrvatske s ciljem prekategorizacije graničnog prelaza Gabela Polje za međunarodni promet ili njegovog otvaranja za malogranični promet.

Inicijativa se odnosi i na otvaranje ovog graničnog prelaza za malogranični promet učenika osnovnih i srednjih škola.

Na sjednici Povjerenstva podržana je i inicijativa Denisa Zvizdića kojom Zastupnički dom zadužuje Vijeće ministara da u što kraćem roku, a ne kasnije od 90 dana od dana njenog usvajanja, pripremi i uputi u parlamentarnu proceduru revidirani Prijedlog zakona o elektronskim komunikacijama i Prijedlog zakona o elektronskim medijima u BiH, koji će biti usklađeni s pravnom tekovinom EU i preporukama Pododbora za inovacije, informacijsko društvo, socijalnu politiku i javno zdravstvo, te uz uvažavanje ranijih sugestija iz mišljenja nadležnih institucija.

Povjerenstvo je primilo k znanju izvještaj nezavisne revizorske kuće o reviziji financijskog izvještaja BHRT-a na dan 31. decembra 2019. godine, objavljeno je iz parlamenta BiH.

Povjerenstvo je k znanju primilo i dopis Ministarstva komunikacija i transporta u vezi s inicijativom Agencije za sigurnost prometa Republike Srpske, obavještenje o projektu "Tehnička podrška javnim medijskim servisima na zapadnom Balkanu" i financijski plan Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close