Prvih devet mjeseci 2017. godine

ŽZH: U prometnim nesrećama poginule četiri osobe, osam manje nego lani

''U prvih devet mjeseci 2017. godine poginule su četiri osobe dok je u istom razdoblju 2016. godine poginulo 12 osoba'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik Bošnjak
Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2017. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kad je u pitanju sigurnost prometa u Županiji Zapadnohercegovačkoj možemo istaknuti pozitivne trendove u svim segmentima u prvih devet mjeseci 2017. godine upoređujući ih s pokazateljima iz 2016. godine za isto razdoblje te stanje sigurnosti prometa ocjeniti zadovoljavajućim'', stoji na početku izvješća o stanju sigurnosti prometa na području ŽZH u prvih devet mjeseci ove godine.

Analizirajući evidentirane prometne nezgode u prvih devet mjeseci 2017. godine u usporedbi s prometnim negodama 2016. godine možemo naglasiti da je ukupan broj prometnih nezgoda smanjen za -12% ili 68 prometnih nezgoda od čega je broj prometnih nezgoda s nastradalim osobama smanjen za -15% ili 36. Prometne nezgode s materijalnom štetom smanjene su za -10% ili 32 prometne nezgode za usporedno razdoblje.

''U prvih devet mjeseci 2017. godine 16 osoba je teže ozlijeđeno u prometnim nesreća dok je lani u istom razdoblju 31 osoba bila teže ozlijeđena'', potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Dražan Bošnjak te je dodao da je u navedenom razdoblju ove godine 299 osoba lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama dok su lani u istom razdoblju lakše ozljede dobile 374 osobe.

Uspoređujući pokazatelje prometnih nezgoda s nasrtadalim osobama u ove dvije godine, možemo kazati da je broj poginulih osoba manji za 67% ili 8 poginulih osoba, dok je broj teže ozlijeđenih osoba značajno manji 15 ili -48%, a broj lakše povreijeđenih osoba također je manji za -20% ili 75.

''U prvih devet mjeseci 2017. godine poginule su četiri osobe dok je u istom razdoblju 2016. godine poginulo 12 osoba'', izjavio je za Bljesak.info glasnogovornik Bošnjak.

Broj kontroliranih sudionika u prometu tijekom prvih devet mjeseci ove godine veći je za 36% ili 14.247 u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok je broj izdanih prekršajnih naloga manji u 2017. godini za -16% ili 2904 prekršajna naloga u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine.

''U prvih devet mjeseci 2017. godine kontrolirano je 53.577 sudionika u prometu dok je u istom razdoblju 2016. godine kontroliranih bilo 39.330'', potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a ŽZH Dražan Bošnjak.

Sagledavajući naprijed navedene pokazatelje, evidentan je trend opadanja broja prometnih nezgoda, a samim tim i broja nastradalih osoba, poginulih osoba u usporednom razdoblju, kao i teže i lakše povrijeđenih osoba. Isto tako možemo navesti da je broj kontroliranih vozila u porastu u usporednom razdoblju a zabilježen je manji broj izdatih prekršajnih naloga počiniteljima prekršaja kroz što se ogleda rad policijskih službenika Uprave policije ovog MUP-a.

Ovakvom smanjenju evidentiranih prekršaja prekoračenja brzine u prometu i prometnih nezgoda, značajan doprinos su takođe dala i postavljena radarska kućišta na prometnicama ŽZH njih ukupno trideset i jedan za prijenosne radare, dok su u ranijem razdoblju postavljena četiri kućišta za stacionarne radare'', stoji u izvješću o stanju sigurnosti prometa u ŽZH za prvih devet mjeseci ove godine kojeg potpisuje policijski komesar Milan Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close