Mjesec dana pritvora

Živinice: Vilama, puškom i sjekirom pokušao ubiti tri osobe

U tijeku su različite istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2018. u 16:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Naila Džinića (65), nastanjenog na području Živinica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela 'Pokušaj ubojstva' i 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

Postoji osnovana sumnja da je Džinić 22. siječnja 2018. godine u jutarnjim satima na lokalnoj cesti u mjestu Beširovići kod Živinica prvo verbalno, a zatim koristeći metalne vile i fizički napao susjeda Fehreta Dž. koji je pobjegao kući i pozvao policiju. Džinić je odmah pošao za njim naoružan automatskom puškom, te u dvorištu Fehretove obiteljske kuće s male udaljenosti ispalio prema njemu veći broj hitaca koji su pogodili fasadu kuće.

Fehret je u pomoć pozvao svog brata koji je došao u dvorište, a Džinić je u njegovom smjeru ispalio veći broj hitaca koji su pogodili u dva metalna stuba i spriječili da meci ne pogode brata u predjelu glave i gornjeg dijela tijela.

Kada je Fehret vidio da Džinić puca i na njegovog brata, sa suprugom je krenuo prema ostavi da se sakriju, te je Džinić opet počeo pucati u njihovom smjeru i pogodio Fehretovu suprugu u desni lakat. Bračni par je uspio ući u ostavu, ali je Džinić pucao u drvena vrata, te je jedan metak pogodio Fehretovu suprugu u stomak, a Džinić je nastavio udarati puškom u vrata kako bi ih razvalio.

Kada je Fehret pretpostavio da Džinić više nema metaka izašao je iz prostorije i izbio mu pušku iz ruku, te je Džinić nasrnuo na njega. Ozlijeđena supruga je uzela sjekiru kako bi pokušala spriječiti Džinića da tuče Fehreta, međutim Džinić joj je prišao, udario je rukom u lice, oteo joj sjekiru kojom je više puta u glavu udario Fehreta, a teže posljedice je spriječio Fehretov brat koji mu je oteo sjekiru, nakon čega se Džinić udaljio i otišao prema svojoj kući.

Pripadnici Policijske uprave Živinice su došli na mjesto događaja i u kuću Džinića koji je lišen slobode. Nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu je predat u nadležnost Tužiteljstva. Protiv njega je donesena naredba o provođenju istrage, te je ispitan u prostorijama Tužiteljstva.

U tijeku su različite istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close