Nezapamćeno nevrijeme u BiH

Zenicu pogodio ''uragan'', kod Bijeljine potonuo most, Tešanj pod vodom...

Mnogi stanovnici Zenice su na društvenim mrežama komentirali da se osjećaju kao da je njihov grad upravo pogodio uragan.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 06. 2019. u 20:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jako nevrijeme u kasnim poslijepodnevnim satima pogodilo je Zenicu. Ulice su u roku od nekoliko minuta bile skoro u potpunosti poplavljene, a samo oni najhrabriji građani izašli obaviti zadnje pripreme pred Bajram.

Mnogi stanovnici Zenice su na društvenim mrežama komentirali da se osjećaju kao da je njihov grad upravo pogodio uragan.

Olujno nevrijeme pogodilo je u poslijepodnevnim satima šire područje općine Tešanj. Daleko navjeće posljedice nakon današnjeg kraćeg pljuska osjećaju stanovnici tešanjskog naselja Trepče.

Poplavljene su skoro sve ceste, a voda prijeti i pojedinim stambenim objektima. "Nakon svake kiše, naše naselje bukvalno popliva. Mi ovo više nećemo trpjeti", kazao je jedan od mještana Trepča za bhdijaspora.net.

"Nama će izgleda uskoro trebati gliseri", zaključio je. Nakon sunčanog prijepodneva i Banja Luku je zahvatio pljusak, a potom i grad.

Padaline su praćene jakim vjetrom i snažnom grmljavinom. Iako sitniji, led koji je padao u pojedinim ulicama napravio je prave potočiće prilikom otapanja.

U naselju Donja Krćina kod Ugljevika danas je, usljed obilne kiše, prekinuta cestovna komunikacija zbog potonuća mosta i oštećenja nasipa uz rijeku Domanu.

Načelnik općine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je ovu lokaciju sa direktorom Komunalnog poduzeća 'Kompred' Milanom Lazićem, te najavio hitnu sanaciju ceste.

"Najvažnije je da nitko nije bio na mostu u trenutku kada je potonuo i da nije bilo ozlijeđenih", rekao je Perić Srni.

Prema njegovim riječima, 25 domaćinstava odsječeno je od centra općine i ekipe za sanaciju moraju djelovati brzo i već večeras raditi na uspostavljanju cestovne komunikacije.

Perić je dodao da će se u nadolazećem razdoblju pronaći idejno rješenje za ovaj most. Mještanin Čedo Stankić kaže da je most potonuo u 15 sati, nakon obilne kiše.

"Rijeka Domana je promijenila pravac i usljed pritiska na stubove mosta on je jednostavno potonuo", rekao je Stankić.

Kopirati
Drag cursor here to close