U rijeci

Zenica: Potraga za nestalim mladićem i dalje traje

Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2017. u 14:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Sportsko-rekreativnog kluba (SRK) 'Bosna' nastavili su, kao i policija, tragati za tijelom nestalog sugrađanina Amara Kozlića.

Podsjećamo, početkom veljače Amar je sa dvojicom prijatelja boravio u jednoj diskoteci u Vitezu, da bi u povratku, upravljajući očevim automobilom, izgubio kontrolu nad vozilom koje je završilo u rijeci Lašvi, na administrativnoj granici Busovače i Zenice, Srednjebosanske i Zeničko-dobojske županije, u kanjonu rijeke koja je u tom trenutku bila dublja od dva metra.

Dva tijela pronađena su naredni dan u automobilu u rijeci Lašvi. Treći mladić nije pronađen. Od trenutka kada su u rijeci Lašvi uočili putnički automobil otprilike sat i pol do dva trebao je pripadnicima specijalne jedinice policije Zeničko-dobojske županije i ronilačkom timu da izvuku dva beživotna tijela mladića. Husein Delić imao je 24, a Almen Begović 19 godina.

Za Amarom se traga od tog dana, kako u kanjonu Lašve, tako i na tridesetak kilometara korita Bosne, od ušća Lašve do Nemile, prenosi Zenicablog.

Kopirati
Drag cursor here to close