'Odrobijat ću te, ubit ću te'

Zbog rate kredita tuzlanski ministar pretukao muškarca

Hrustanović je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, ali ona neće biti izvršena ako u roku od godinu ne učini novo kazneno djelo.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 09. 2020. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Klix:ba / Admir Hrustanović

Aktualni ministar rada, socijalne politike i povratka Tuzlanske županije Admir Hrustanović pravomoćno je uvjetno osuđen na 30 dana zatvora zbog nanošenja tjelesnih ozljeda Emiru Mešiću u incidentu koji se dogodio 2016. godine u Čeliću, saznaje portal Klix.ba.

Županijski sud u Tuzli kao drugostupanjska pravosudna institucija 9. rujna ove godine Hrustanovića je proglasio krivim te ga osudio uvjetno na 30 dana zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, 18. rujna 2016. godine, ispred ugostiteljskog objekta Matrix u Čeliću, prišao Emiru Mešiću kojem je nakon verbalne prepirke, stisnutom šakom zadao udarac u predjelu lijeve strane prsa, a potom mu zadao udarac i u predjelu lijeve potkoljenice.

"Od udaraca se Mešić pokušavao zaštititi stavljajući ruke preko svoje glave, a zatim mu je (Hrustanović, op.a.) nastavio zadavati udarce po glavi i vratu, od kojih je Mešić pao na pod, da bi potom prišao Emir Kahrimanović i spriječio ga u daljnjem nanošenju udaraca, nakon čega se počeo udaljavati od Mešića, psujući mu majku i upućujući na druge psovke", ističe se u presudi.

Kako se dalje obrazlaže, Hrustanović je potom ponovo došao do Mešića i zadao mu više udaraca po raznim dijelovima tijela, u čemu ga je zaustavila nepoznata osoba.

"Dok mu je nanosio udarce obratio mu se i riječima prijetećeg sadržaja: 'Odrobijat ću te, ubit ću te', prilikom čega je Mešiću nanio laku tjelesnu ozljedu u vidu natučenja-uboja uz otok u predjelu prednje strane grudnog koša, natučenja-uboja uz otok u predjelu lijeve noge, natučenja-uboja u predjelu stražnje strane vrata i natučenja-uboja s ogrebotinom kože na prednjoj strani lijeve potkoljenice", piše u presudi.

U obrazloženju presude kao razlozi napada su navedeni neriješeni odnosi između optuženog i oštećenog, a koji se odnose na sporni kredit. Naime, kako piše u presudi, Hrustanović je Mešiću prišao uz riječi da mu vrati novac koji je njegova supruga platila kao žirant na kredit ozljeđenog.

Shodno iznesenim činjenicama, Hrustanović je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, ali ona neće biti izvršena ako u roku od godinu ne učini novo kazneno djelo. Povodom aktualne presude kontaktiran je i Hrustanović koji je za Klix.ba potvrdio da je već uputio žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH, što mu je omogućeno zakonom.

"U prvostupanjskom postupku sam oslobođen, da bih sada bio osuđen. Ja sam nadležnom sudu već uputio žalbu", kratko je kazao Hrustanović.

Inače, Hrustanović je kandidat Stranke za BiH za načelnika Čelića, a njegovu kandidaturu je podržalo još pet stranaka u ovoj općini.

Kopirati
Drag cursor here to close