KPZ Zenica

Zbog 100 KM: U tučnjavi zatvorenika iz Mostara ozlijeđeni i čuvari

Sve je počelo oko rasprave kada će zatvorenik koji je kasnije došao vratiti novac drugom koji je u zatvoru već duže vrijeme.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 02. 2018. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici (KPZ Zenica) došlo je do tučnjave zatvorenika zbog duga od 100 KM, a jednom od njih je naneseno pet rana oštrim predmetom napravljenim od ručke brisača za pod, potvrdio je direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić.

Do sukoba zatvorenika došlo je prije tri dana, prenijela je Srna.

Kahrić je za portal Klix rekao da je sve krenulo kada su u Kazneno-popravni zavod Zenica dovezena dvojica osuđenika iz Mostara, od kojih je jedan primljen prije tri mjeseca, dok je drugi dovezen dosta ranije.

Prema njegovim riječima, sve je počelo oko rasprave kada će zatvorenik koji je kasnije došao vratiti novac drugom koji je u zatvoru već duže vrijeme.

Tijekom večere, dodao je, u kantini bude oko 150 osuđenika koji se izmjenjuju u tri grupe. Oko 18.45 sati jedan od zatvorenika je prišao drugom i nanio mu pet uboda improviziranim bodežom.

"Istina je da su te rane bile površinske, ali jedna od njih je bila blizu srca, te se može okvalificirati kao ubojstvo u pokušaju. Nakon tog događaja, stvorile su se dvije grupe, jedna je stala u zaštitu zatvorenika koji je uboden, dok su drugi stali na drugu stranu. Straža je na vrijeme reagirala, spriječila moguću masovnu tučnjavu i sve ih pohapsila", dodao je Kahrić.

Prilikom sprečavanja sukoba sedam zatvorenika, nanesene su i ozljede stražarima.

Jedan od zatvorenika stražara je udario glavom u glavom te je upućen na pregled u Hitnu pomoć, dok je drugi stražar zadobio ozljede noge.

Iako zenička policija nije imala nikakve informacije o događaju, Kahrić je istaknuo da je policija pozvana i da je upoznata sa svim detaljima.

Dodao je kako situacija u KPZ Zenica nije riješena i da i dalje postoji problem među zatvorenicima.

Kopirati
Drag cursor here to close