Bez zaustavljanja

Zaustavljen na Buni: Prevozio neobilježene cigarete u vrijednosti 10.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 08. 03. 2016. u 23:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom utorka je stiglo priopćenje iz Ureda za informiranje Uprave za neizravno oporezivanje, a vezano za slučaj zaustavljanja automobila na Buni u kojem je bila veća količina cigareta.

Policijski službenici PU Mostar su dana 4.3.2016. godine, lišil slobode osobu inicijala M. J. iz Trebinja, koji se prethodno nije zaustavljao policijskim patrolama PS Stolac i PS Čapljina, a zaustavljen je od strane policijskih službenika PS Mostar-Jug i policijskih službenika PS Ljubinje (RS) u mjestu Zaton – Buna (općina Mostar).

Tom prilikom isti je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Passat, a pretragom vozila pronađena je veća količina cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama, navodi se iz UNO BiH za Bljesak.info.

Radilo se o slijedećim cigaretama: cigarete 'Royal' - 1250 paklica i cigarete 'Merilyn' - 1250 paklica. Postupajući po instrukcijama dežurnog županijskog tužitelja HNŽ, policijski službenici PU Mostar su lišili slobode pomenutu osobu, a tom prilikom je bilo privremeno oduzeto i vozilo i cigarete koje su se nalazile u vozilu.

Obzirom da je naknadnim radnjama od strane policijskih službenika PU Mostar i postupajućeg tužitelja, utvrđeno da ne postoje elementi kaznenog djela, M. J. je pušten na slobodu, odnosno nisu mu određene mjere pritvora.

Predmetne cigarete su u utorak predate ovlaštenim službenicima Grupe za suzbijanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru Mostar, dok je vozilo po saznanjima UNO vraćeno vlasniku.

U narednom periodu će protiv navedenog M. J. biti pokrenut prekršajni postupak, zbog počinjenja prekršaja iz oblasti Zakona o akcizama - trošarinama BiH. Tržišna vrijednost privremeno izuzetih cigareta je oko 10.000 KM, priopćeno je iz Ureda za informiranje UNO BiH za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close