Banja Luka

Zatražen pritvor za Gajića, osumnjičenog za ubojstvo Slaviše Krunića

"Gajić je saslušan, te predat sucu za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, koji će se izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora", rekla je za Fenu glasnogovornik Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 05. 2019. u 16:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ Zatražen pritvor za Gajića, osumnjičenog za ubojstvo Slaviše Krunića

Tužitelj Republičkog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci predložio je mjeru pritvora za Rodoljuba Gajića iz Banje Luke, radnik zaštitarske firme „Sector Security“, koji je uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u pripremanju i izvršenju ubojstva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaju ubojstva Gorana Ilića.

"Gajić je saslušan, te predat sucu za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, koji će se izjasniti o prijedlogu za određivanje pritvora", rekla je za Fenu glasnogovornik Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Policija RS-a predala je jučer Gajića Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika gosodarskog kriminala, uz dopunu izvještaja o učinjenim kaznenim djelima koja ga sumnjiče da je 22. travnja, oko 22.30 sata, u mjestu Glamočani, općina Laktaši, zajedno sa Ž.K., E.B. i B.Đ. sudjelovao u izvršenju kaznenog djela teško ubojstvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i kaznenog djela teško ubojstvo u pokušaju Gorana Ilića.

Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubojstva u Glamočanima, a u okviru te istrage ostvarena je i suradnja s MUP-om Republike Srbije, dodaju iz policije.

Rodoljub Gajić je radio na osiguranju kuće Slaviše Krunića.

U Glamočanima kod Banje Luke, u pucnjavi, 22. travnja, ubijene su tri osobe, a jedna je teško ranjena iz vatrenog oružja.

Ubijeni su vlasnik kompanija "Sector Security" i "Žitoprodukt", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS" Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratitelja Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratitelj Goran Ilić ranjen.

Policija RS podnijela je ranije izvještaj protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. travnja u mjestu Glamočani, općina Laktaši, izvršile kazneno djelo teško ubojstvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubojstva Gorana Ilića.

Izvještajem su obuhvaćeni Željko Kovačević, koji je ubijen u noći napada, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bjegu.

Kopirati
Drag cursor here to close