Kruškovo polje

Započela ekshumacija posmrtnih ostataka žrtve rata

Istražitelj Tužiteljstva BiH prisutan je na terenu na lokaciji u mjestu Kruškovo Polje gdje u koordinaciji sa tužiteljem nadgleda rad ovlaštenih službenih osoba.
Vijesti / Crna Kronika | 21. 04. 2021. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na lokalitetu Kruškovo Polje, općina Bosanski Šamac, započeo je proces ekshumacije koji se vrši na lokaciji za koju postoje informacije da bi se mogli nalaziti posmrtni ostaci jedne osobe, žrtve iz proteklog rata.

Istražitelj Tužiteljstva BiH prisutan je na terenu na lokaciji u mjestu Kruškovo Polje gdje u koordinaciji sa tužiteljem nadgleda rad ovlaštenih službenih osoba koje sudjeluju u procesu ekshumacije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Osim istražitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine na lokaciji se nalaze i ljekar patolog sudbene medicine, predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, predstavnicieđunarodne komisije za ICMP-a, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA i policijski djelatnici PS Bosanski Šamac koji osiguravaju lokaciju.

Predstavnici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine sudjeluju u procesima traženja nestalih osoba i ekshumacijama u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close