U vrijednosti od 45.000 KM

8.980 kutija cigareta natrpali u Passat

Cigarete i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenog djela su privremeno oduzeti.
Vijesti / Crna Kronika | 17. 09. 2021. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, 17. rujna 2021. godine, zaplijenili su veću količinu cigareta bez trošarinskih markica u mjestu Krupačke stijene (općina Istočna Ilidža), priopćeno je iz Granične policije.

Radi se o 18 kartona, odnosno 8.980 kutija cigareta koje su otkrivene prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila Passat, bh. nacionalnih oznaka.

Tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se više od 45 000 KM. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo „nedozvoljen promet akciznih proizvoda“ iz člana 210a. KZ BiH, u vezi sa krivičnim djelom „krijumčarenje“ iz člana 214. KZ BiH, slobode je lišena jedna osoba, državljanin BiH.

Cigarete i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem kaznenog djela su privremeno oduzeti.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a po okončanju svih aktivnosti Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će dostavljen Tužiteljstvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close