UNO BiH

Zaplijenjen duhan i naočale u vrijednosti 28.300 KM

Protiv počinitelja opisane nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, stoji u priopćenju.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 08. 2018. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) na području općina Sanski Most i Prnjavor u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su sitno rezani duhan, sunčane i dioptrijske naočale tržišne vrijednosti u iznosu od 28.300 KM.

Prilikom operativnog postupanja službenika Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UNO iz Banja Luke, na području općine Sanski Most utvrđeno je da vlasnik jedne trgovine inicijala S.A. vrši prometovanje trošarinske robe koja nije obilježena trošarinskim markicama UNO. Tom prilikom je pronađen i privremeno oduzet rezani duhan u vrijednosti od 3.600 KM, priopćeno je iz UNO.

Foto: UNO BiH / Oduzeti duhan

Na području iste općine službenici UNO otkrili su da odgovorna osoba u jednoj pravnoj osobi inicijala A.H. vrši prodaju sunčanih i dioptrijskih naočala, za koje ne postoji dokumentacije o provedenom carinskom postupku uvoza ove robe u BiH. Priopćili su iz UNO da je ukupna vrijednost privremeno oduzete robe 9.700 KM.

Postupajući po informaciji MUP RS-PS Prnjavor, službenici UNO su kod fizičke osobe inicijala M.S. pronašli i oduzeli određenu količinu rezanog duhana u vrijednosti od 15.000 KM. Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu, niti je rezani duhan bio obilježen trošarinskim markicama UNO, te je pronađena količina rezanog duhana privremeno oduzeta.

Protiv počinitelja opisane nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close