Korupcija

Zamjenik direktora ''gulio'' strance

Prema informacijama iz Državnog tužiteljstva, Nizam je novac, robu i usluge uzimao kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka…
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2018. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Državne agencije za istrage i zaštiti (SIPA) uhitili su Izeta Nizama, bivšeg zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima, zbog sumnje da je sudjelovao u organiziranom i gospodarskom kriminalu i korupciji, objavio je Birn.

''Nizam je osumnjičen da je od 2011. do 2015. godine, dok je vršio dužnost zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge, od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Prema informacijama iz Državnog tužiteljstva, Nizam je novac, robu i usluge uzimao kako bi zloupotrebom položaja, pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

''Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih krivičnih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist'', navodi se.

Iz Tužiteljstva je priopćeno da su usporedo s uhićenjem izvršeni pretresi tri stana koji su u vlasništvu Nizama ili ih koriste njegovi srodnici.

Kopirati
Drag cursor here to close