Izricanje kazne

Za ubojstvo vlasnika 'Džungle' 18 godina zatvora

Vijesti / Crna Kronika | 23. 06. 2014. u 14:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zoran Stevanović (56) iz Kožuha kod Doboja, Mina Muratović (38) iz Gračanice i Svjetlana Baljević (45) iz Sombora osuđeni su u Okružnom sudu u Doboju na ukupno 36 godina zatvora zbog teškog ubojstva vlasnika Sportsko-rekreativnog centra i Radio-televizije 'Džungla' Drage Đurića (52).

Zbog ubojstva Đurića Stevanović je dobio 18 godina zatvora, a njegovim suučesnicama, Svjetlani Baljević izrečena je kazna od 11 godina, a Mini Muratović od sedam godina zatvora. Drago Đurić brutalno je ubijen 19. travnja 2013. godine.

Đurić i Stevanović su bili u imovonskom sporu u vezi s poslovnim prostorima Sportsko-rekreativnog centra "Džungla".

Odvjetnici obitelji Đurić smatraju da je kazna mala, posebno za Stevanovića, te najavljuju žalbu budući da je maksimalna kazna za ovo kazneno djelo mnogo veća. S druge strane, obrana Stevanovića ponavlja da je on bolestan, a da je na to utjecao i poslovni odnos s Đurićem.

U presudi se navodi da je osuđena trojka, 19. travnja 2013. godine, oko 19 sati, nakon prethodnog dogovora, otišla do objekta 'Džungla', s namjerom da liše života Đurića, te tijelo odnesu s mjesta zločina i sakriju.

Precizira se i da je Stevanović u Đurića ispalio šest hitaca, usljed kojih je pao s ivice prozora na betonsku podlogu parkinga u neposrednoj blizini objekta, te preminuo od zadobivenih rana.

Kopirati
Drag cursor here to close