SBŽ

Za osam mjeseci uhićeno 130 osoba zbog zloupotrebe droge

"U odnosu na isti period prethodne godine, broj izvješća je povećan za 20 posto. Kada je u pitanju vrsta droge, najviše je zastupljena marihuana, zatim speed, ekstazi, kokain i heroini", ističu iz MUP-a.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2019. u 13:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog zloupotrebe droge u 2019. godini uhićeno je 130 osoba u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ).

Tijekom 2019. godine podneseno je ukupno 121 izvješća protiv 130 osoba, od kojih je oko 40 posto povratnika u vršenju tih kaznenih djela. Od ukupnog broja izvješća 42 su podnesena zbog proizvodnje i stavljanje u promet droga, dok je 79 izvješća podneseno zbog posjedovanje i omogućavanje uživanja droga, priopćili su iz županijskog MUP-a.

"U odnosu na isti period prethodne godine, broj izvješća je povećan za 20 posto. Kada je u pitanju vrsta droge, najviše je zastupljena marihuana, zatim speed, ekstazi, kokain i heroini", ističu iz MUP-a.

Dodaje se kako je u okviru borbe protiv zlouporabe droge osmišljen drukčiji pristup u radu policijskih službenika, a među ostalim, formirani su timovi za droge u svim policijskim upravama i Sektoru kriminalističke policije MUP-a, koji su obučeni i specijalizirani za ovu problematiku.

"O uspješnosti navedenih timova za droge, govori i podatak da je u samo jednoj akciji na području Kiseljaka zaplijenjen oko jedna kilogram speeda. Droga je oduzeta, a izvršitelj je uhićen", naveli su iz MUP-a.

U suradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH, u pećima tvrtke B.S.I. iz Jajca, uništeno je oko 500 kilograma različitih vrsta droge, koja je zaplijenjena tijekom proteklih godina na području SBŽ-a, a čija se ulična vrijednost procjenjuje na oko četiri i pol milijuna konvertibilnih maraka.

"U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u ovoj oblasti, pozivamo građane da nastave suradnju s policijom, te da sve korisne informacije blagovremeno dostave u najbližu policijsku stanicu. Također, pozivamo i na obrazovne institucije, ali i roditelje učenika da ostvaruju bližu suradnju s policijom u cilju sprječavanja i suzbijanja ove društveno opasne pojave", poručili su iz MUP-a Srednjobosanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close