Tužiteljstvo BiH

Za četiri osobe pritvor od mjesec dana

Vijesti / Crna Kronika | 15. 05. 2013. u 14:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za četiri osobe, osumnjičene za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenja ljudi.

Pritvor je zatražen za osumnjičene: A. S. (1973.) iz Prizrena, državljanina Republike Srbije i Republike Kosova, O. D. (1976.) iz Bijeljine, državljanina BiH, V. D. (1978.) iz Bijeljine, državljanina BiH i R. Srbije i I. D. (1978.) iz Bugojna, državljanina BiH i R. Hrvatske.

Osumnjičeni su lišeni slobode 14. svibnja od ovlaštenih policijskih službenika Granične policije BiH, nakon čega su u zakonskom roku predati Tužiteljstvu BiH.

Tužiteljstvo BiH smatra da postoji osnovana sumnja da su navedene osobe, zajedno sa ostalim osobama, djelovale kao grupa za organizirani kriminal koja je od kraja siječnja pa do sredine travnja 2013. godine dogovarala i organizirala krijumčarenje ilegalnih emigranata, uglavnom državljana Kosova i Turske, preko Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u zemlje zapadne Europe, a koje osobe nisu imale dozvoljeni boravak u tim zemljama.

Za izvršenu uslugu nelegalnog prevođenja državljana Kosova i Turske, ova grupa je od ilegalnih emigranata uzimala ugovorene novčane naknade. Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike, te da bi mogli ponoviti isto krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu sa ciljem podizanja optužnice.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama i agencijama za provođenje zakona u BiH i susjednim zemljama, poduzima intenzivne aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i krivičnom procesuiranju osoba koje se bave nezakonitim aktivnostima iz oblasti ilegalnih migracija, a u skladu sa približavanjem naše zemlje europskim integracijama, priopćeno je iz državnog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close