Srbija

Policija će hapsit i za džoint, a ministar prodaju droge uspoređuje s pokušajem ubojstva

''Nema većeg otrova od droge. Svi koji truju našu djecu zaslužuju da robijaju. Pošto nemaju savjest da ih kazni, kaznit će ih država', rekao je Vulin.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 07. 2021. u 12:13 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 1,4 tone zaplijenjene marihuane uništeno je u Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu u Srbiji.

Postupak uništavanja 1.458 kilograma droge sprovela je Komisija za kontrolu postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontroliranih supstanci Vlade Republike Srbije, čiji je predsjednik načelnik Službe za borbu protiv droga, a članovi su predstavnici MUP-a, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite životne sredine, vladineog Ureda za borbu protiv droga i Uprave carina.

Spaljivanju su prisustvovali i predstavnici Višeg suda u Pirotu i Višeg javnog tužiteljstva u Pirotu, priopćio je MUP Srbije.

Foto: MUP Srbije / Uništeno je više od 1,4 tone marihuane

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istaknuo je da je država odlučna u svojoj borbi protiv narko-dilera i dodao da droga koja se zaplijeni završi u termoelektrani gdje se i uništi.

Prema njegovim riječima, lake i teške droge ne postoje. Vulin je poručio da će se hapsiti i oni koji prodaju jedan džoint i oni koji prodaju kilograme droge.

''U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu uništeno je 1,4 tone marihuane koju su pripadnici policije zaplijenili. Nema većeg otrova od droge. Svi koji truju našu djecu zaslužuju da robijaju. Pošto nemaju savjest da ih kazni, kaznit će ih država'', izjavio je Vulin.

Kako je poručio, hapsit će se za jedan "džoint", kao što će policija hapsiti i za kilogram droge.

''Nema razlike i nema malih i velikih dilera. Svaki sitni diler, svaka samoproglašena pjevačka zvezda, svako tko prodaje drogu bit će predmet našeg rada i dat ćemo sve od sebe da ga uhapsimo i predamo pravosuđu. Zalažem se za promjenu politike prema trgovcima narkotika i za što oštrije sankcije za svakog od njih, a posebno za one koji drogu prodaju maloljetnicima ili mlađim punoljetnicima, za mene je to pokušaj ubojstva'', naglasio je Vulin.

Vulin je dodao da dok je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije, a on ministar policije, marihuana neće biti legalizirana.

''Roditelji, čuvajte djecu, to država ne može za vas, a ja ću dati sve od sebe da svako tko prodaje narkotike završi iza rešetaka na što duži period'', zaključio je Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close