Kontrolirani u Hercegovini

U autobusu švercali cigarete vrijedne 17.000 maraka, skrili ih u ventilaciji i bunkerima

Uz pomoć specijalističke opreme cigarete su uočene u ventilacijskim otvorima kao i u bunkerima za prtljagu.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 08. 2020. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije 'Bastion', pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, u nedjelju su spriječili su krijumčarenje 3.450 kutija različitih vrsta cigareta bez trošarinskih markica u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Cigarete su otkrivene na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole autobusa, bh. nacionalnih oznaka, koji prometuje na relaciji Budva – Banja Luka.

Foto: GP BIH / Zaplijenjene cigarete

Uz pomoć specijalističke opreme cigarete su uočene u ventilacijskim otvorima kao i u bunkerima za prtljagu.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo 'krijumčarenje', slobode su lišeni vozači autobusa Ž. K. (1976.) i M. Đ. (1968.), državljani BiH.

O događaju je obaviješten i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres autobusa u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje više od 17.000 KM, privremeno su oduzete, a protiv dvojice bh. državljana Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o kaznenom djelu, priopćeno je iz Granične policije.

Kopirati
Drag cursor here to close