Zenica

Vjerovali ili ne: Federalni policajci uhitili sutkinju Općinskog suda!

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas uhitili sutkinju Općinskog suda u Zenici inicijala M.K. (1964.).
Vijesti / Crna Kronika | 09. 03. 2020. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas uhitili sutkinju Općinskog suda u Zenici inicijala M.K. (1964.).

Uhićenje je provedeno pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, a uhićena sutkinja se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela ''Zloupotreba položaja ili ovlasti'' iz člana 383., ''Primanje dara i drugih oblika koristi'' iz člana 380., ''Povreda zakona od sudije'' iz člana 357., a sve u vezi sa članovima 54. i 55.  Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako navode iz FUP-a, uhićena se sumnjiči da je u svojstvu suca navedenog suda u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, posredovala prilikom donošenja oslobađajućih sudskih presuda, za koje usluge je primala novac, darove i druge oblike koristi.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi  Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres službene prostorije koju koristi osumnjičena, kojom prilikom su pronađeni predmeti i dokumentacija koja je tražena naredbom Suda, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u tijeku pretres stambenih prostorija koje koristi uhićena.

Uhićena sutkinja biti će privedeno i kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona.

Značajnu podršku prilikom provođenja ovih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju za javnost.

 

Kopirati
Drag cursor here to close